Sebastian Vettelin metsästys Ferrarille on kestänyt useita vuosia, sanoo yhtiön entinen pääjohtaja Luca di Montezemolo. Saksalainen saapui lopulta nelinkertaisena mestarina talliin viime talvena, mutta organisaatio oli iskenyt silmänsä häneen jo paljon aiemmin.

– Ensimmäinen ihminen Ferrarilla, joka puhui Vettelistä oli [Michael] Schumacher, Montezemolo sanoi Repubblicalle.

– Kesällä [2009], kun hänen oli tarkoitus palata [loukkaantuneen Felipe] Massan korvaajana, hän sanoi minulle: ”Täydellinen kuljettaja sinulle on Seb”.

Ferrarin ex-tallipäällikkö Stefano Domenicali halusi Vettelin Montezemolon mukaan ”hinnalla millä hyvänsä”.

– Domenicali toi hänet kotiini Bolognaan. Hän saapui paikalle mukanaan rasia sveitsiläistä suklaata. Hän oli tällöin jo maailmanmestari, mutta hänen käytöksensä oli jotenkin kömpelöä. Hän teki jokaiseen vaikutuksen. [Marco] Mattiacci jatkoi työtä.

Montezemolo ei malttanut olla näpäyttämättä myös tallin ex-kuskia Fernando Alonsoa:

– Lopulta kun näimme [Sergio] Marchionnen kanssa, että Alonsosta oli tullut synkkä ja pahantuulinen, ja hän oli jatkuvasti skeptinen tallista, me päätimme muutoksesta.

– Vettel saa totisesti vähemmän kuin mitä Alonso pyysi sopimuksensa uusimisesta. Lisäksi hän on vahvasti auttanut suuressa vastuussa olevaa [Maurizio] Arrivabenea rakentamaan uuden, paremman ja positiivisemman ilmapiirin.