Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen on intoutunut muistelemaan McLarenin verkkosivuilla pitämässään blogissa omia ajosuorituksiaan Monacon ruhtinaskunnan kaduilla.

Monien vaikeiden vuosien jälkeen Häkkisen onnistui vihdoin valloittaa asuinpaikkansa kadut kaudella 1998. Kauden lopussa Häkkinen kruunattiin myös maailmanmestariksi.

Häkkinen kuvailee blogipostauksessaan tarkasti hurmiollista aika-ajokierrostaan, joka soi hänelle lopulta ykkösruudun selkeällä erolla muihin.

– Siinä vuoden 1998 kierroksessa sain kaiken osumaan nappiin. Sen jälkeen tunsin oloni erittäin hyväksi. Viimeiset pari mutkaa ajoin kuin sumussa, mutta muistan ajaneeni ne silti täysillä. Maximun attack, kuten olen aina sanonut, Häkkinen toteaa kirjoituksessaan lainaten vanhaa legendaarista lausahdusta moottoriurheilumaailmasta.

Kilpailusta kehkeytyi alussa Häkkisen ja tallikaveri David Coulthardin välinen mittelö, mutta Coulthardin keskeytetyä moottoririkkoon pääsi Häkkinen ajamaan lopulta helppoon ja vapauttavaan voittoon.

– Ajaessani Parc Ferme-alueelle ja kiivetessäni ulos autosta tunsin todellista riemua. Olin voittanut Monacon Grand Prix’n. Mutta aivan yhtä paljon tunsin ylpeyttä myös talliani ja kaikkea sen henkilökuntaan kuuluvia kohtaan. Kiitän heitä kaikkia edelleen, 17 vuotta tuon tapahtuman jälkeenkin.

– Myöhemmin tuona iltana, aivan lopussa mutta silti iloisena, muistan ajatelleeni: Mika, sinä olet voittanut Monacon osakilpailun. Ihan kaikki eivät siihen pysty. Olet siis riittävän hyvä voittamaan maailmanmestaruuden. Olet. Todella olet. Nyt mene ja voita se, piru soikoon, Häkkinen kirjoittaa.

Häkkisen alkuperäinen kirjoitus.