Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams on valmis luotsaamaan tallinsa taisteluun Ferraria vastaan, vaikka italialaistalli toimii huomattavasti suuremmilla resursseilla.

Ennen kauden alkua Williamsin uskottiin olevan Mercedeksen ylivoiman suurin uhkaaja, mutta Ferrarin jättiharppaus viime kaudesta on nostanut heidät vahvimmaksi haastajaksi.

Ferrarin nousun ei pitäisi olla mikään ihme, kun ottaa huomioon tallin resurssit.

– Kuulin Ferrarin lykänneen kehitysohjelmaansa lisää peräti sata miljoonaa jo siihen määrään, mitä he kuluttivat aiemmin. Pelkästään tuo summa on koko meidän budjettimme kokoinen, Williams muistuttaa Skysportsille.

– Mutta ei se silti tarkoita, ettemmekö voisi taistella heitä vastaan. Rakastaisin sitä tunnetta, jos onnistuisimme päihittämään heidät kolmanneksella heidän budjetistaan.

– Kaikki ei ole välttämättä kiinni siitä, paljonko rahaa käytetään. Kaikessa on kyse siitä, että työskentelee ahkerammin ja viisaammin kuin muut varikolla käyttäen joka pennin järkevästi.

Williams on tällä hetkellä MM-sarjassa kolmantena, mutta tulokset eivät ole olleet samanlaisia kuin viime vuonna. Mercedes ja Ferrari eivät ole jättäneet kärjessä muille armopaloja,

– Viime vuonna oli mukavaa. Mercedes dominoi, mutta saimme napsittua podiumin sieltä toisen täältä. Valitettavasti kannaltamme Ferrari on kuitenkin tehnyt läksynsä, ja samoille sijoille tunkeutuminen on nykyään hankalampaa.

– Olemme kuitenkin viidensiä ja kuudensia. Täytyy muistaa, että vielä kaksi vuotta sitten olimme sijoille 15 ja 16.