Lotus on kiistänyt F1-varikoilla kiertävät puheet, jotka kuiskivat ranskalaisen automerkin Renault’n harkitsevan tallin ostoa.

Renault on puntaroinut viime aikoina, aikooko se jatkaa sarjassa nykyisessä roolissaan moottoritoimittajana, vetäytyä kokonaan sarjasta vaiko ostaa jonkun nykyisen tiimin itselleen. Puheissa suurimmaksi ehdokkaaksi viimeksimainittuun on ollut Toro Rosso, mutta myös Lotusta on huhuttu ostoaikeiden kohteeksi. Lotus on entinen Renault’n vuosina 2002-2010 toiminut tehdastalli.

Lotuksen toimitusjohtaja Matthew Carter kiistää kuitenkin tämän kaiken.

– Tiedän, että Renault on puhunut tulevaisuudestaan lajissa. Mutta Lotuksen osakeomistajat ovat tehneet selväksi, ettei talli ole myynnissä.

Toro Rossolla mietteet ovat täysin päinvastaiset. Emoyhtiö Red Bull on miettinyt jopa lajista lähtöä, joten talli saattaa tarvita pian kipeästi isoa tukijaa. Tallipäällikkö Franz Tost puhuukin yhteistyön puolesta.

– Tallilla on paljon tarjottavaa autonvalmistajalle. Meillä on hyvä infrastruktuuri ja tekniset edellytykset. Haluamme myös sijoittua viiden parhaan joukkoon valmistajien sarjassa, ja se tarkoittaisi käytännössä liiton solmimista ison autotehtaan kanssa.