Formula ykkösten tulevaisuuden suuntaviivoista kokoonnutaan päättämään huomenna, kun lajin strateginen työryhmä istuu alas neuvottelemaan jatkosta.

Neuvotteluissa ei noudateta aivan normaaleja demokratian muotoja, sillä lajin johtohahmolla Bernie Ecclestonella on käytettävissään kuusi ääntä, samoin kuin kansainvälisellä autoliitolla FIA:lla. Kuudella F1-tallilla on jokaisella käytössään yksi ääni.

Ecclestone ei kuitenkaan usko kokouksesta saatavan irti mitään merkittävää.

– Vietämme ehkä neljä tai viisi tuntia kokouksessa, jonka jälkeen vain päätämme uuden kokouspäivän. Ongelmamme on se, että olemme demokratia, eikä se ole hyvä asia, Ecclestone toteaa Adam Cooperille tämän blogissa.

– Tiedät, etten pidä demokratiasta, koska silloin suurta ihmisjoukkoa on vaikea saada olemaan yksimielinen. Ne, jotka voittavat tällä hetkellä, eivät halua muutoksia, ja toisin päin. Meidän täytyisi päästä asemaan, jossa voisimme tehdä päätöksen ja sanoa, että asia on näin.

Kokouksessa on tarkoitus keskustella ainakin tulevaisuuden moottoreista ja voimanlähdeuudistuksista, sekä siitä, nostetaanko tämän kauden voimanlähdekiintiö neljästä viiteen yksikköön.

– Katsotaan mitä saamme aikaan.