McLaren-kuljettaja Fernando Alonso vaikuttui syvästi päästessään ajamaan Ayrton Sennan vuoden 1988 McLaren-mestaruusautolla.

Alonso kurvaili MP4/4 -autolla tallin ja kellovalmistaja TAG Heuerin mainoskuvauksissa. Auto on yksi F1-maailman klassikoista: sillä voitettiin yhtä vaille kaikki osakilpailut kaudella 1988.

Kysyttäessä, olisiko Alonso halunnut ajaa kilpaa tuona aikakautena, vastasi hän myöntävästi.

– Autot olivat enemmän kilpa-autoja, niissä oli suuremmat renkaat ja moottorit eikä luovuutta ja insinöörejä sidottu yhtä tiukasti sääntöjen puitteissa kuin nykyään, Alonso toteaa Autosportille.

– Nykyään kaikki on niin tiukkaa. Ei saa testata, ja on vain simulaattoreita. Ennen oli varmaan enemmän aikaa nauttia kilpailemisesta. Toki turvallisuus on nykyään ihan eri luokkaa, joten on vaikea valita yhtä parasta ajanjaksoa. Mutta niin kauan kun on kilpailua ja onnistuu voittamaan jonkun, siitä nauttii.

Alonso miettii, ettei hänestä olisi ehkä koskaan tullut F1-kuljettajaa ilman Sennan antamaa inspiraatiota. Alonso kiitteleekin Sennan auton ajamisen olleen loistava kokemus.

– Se oli tunteellinen päivä. Auto on legendaarinen, kaikista dominoivin koko F1-historiassa. Sain kunnian ajaa sillä kahdeksan tai yhdeksän kierrosta, ja vaikka sillä ei tarvinnutkaan puskea aivan äärirajoilla, oli kokemus sellainen, jota ei unohda.