Formula ykkösten tulevaisuudesta puhuttaessa suurinta meteliä on pidetty tulevaisuuden voimanlähteistä. Sarjan nokkamies Bernie Ecclestone haluaisi palata takaisin vanhoihin V8-moottoreihin niiden edullisuuden takia, mutta autotehtaat haluavat pysyä nykyisissä V6 turbomoottoreissa luottaen, että lisätehoja ja -ääntä saadaan tuotettua.

Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley ehdottaa kompromissiratkaisua, joka mahdollistaisi molempien moottoreiden käytön.

Hän näkee molemmissa moottoreissa olevan hyviä puolia.

– On mielestäni selvää, että V6 on autonvalmistajien valinta. Se ei tule lähtemään mihinkään, ja siitä tulee vielä hieno moottori. Näytämme sen, Fernley toteaa Autosportille.

– Mutta jokin vaihtoehto, vaikkapa vanha V8 moottori vanhalla KERS-järjestelmällä, olisi huomattavasti edullisempi vaihtoehto yksityisille talleille. Ja sillä on iso painoarvo.

Kahden erityyppisen moottorin käyttö samassa sarjassa voisi jakaa kilvanajon kahteen kastiin, mutta Fernleyn mukaan tilannetta voitaisiin tasapainottaa sääntömuutoksilla.

– Autonvalmistajat haluavat tehdä hybridimoottoreita omaa etuaan silmälläpitäen. He ovat tehneet erinomaista työtä, mutta se ei tarkoita että kaikkien meidän tulisi seurata heitä. Meidän tavoitteemme on pitää kulut kurissa, ja kun moottorit saataisiin tasapäistettyä, olisimme tyytyväisiä tilanteeseen.