Red Bullin Daniel Ricciardo vastasi Bahrainin GP:n komeimmasta maaliintulosta. Kuudentena ruutulipun ylittäneen australialaisen Renault-moottori räjähti juuri vain parisataa metriä ennen maalia, mutta Red Bull-auto onnistui liukumaan silti pistesijalle asti.

Tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan moottori on kuitenkin entinen, ja seuraavaan osakilpailuun Ricciardolle joudutaan asentamaan jo kauden neljäs voimanlähde. Tämä ei ole missään nimessä ideaali tilanne, sillä se tarkoittaa Ricciardon osalta sääntöjen määräämän maksimin saavuttamista jo aikaisessa vaiheessa kautta.

Ricciardon saattaa pelastaa tulevilta lähtöruuturangaistuksilta kuitenkin sääntöuudistus, jota yritetään ajaa parhaillaan sisään. Horner muistuttaa Autosportille, että keskustelut komponenttirajoitusten nostamisesta viiteen yksikköön ovat edenneet hyvin.

– Olemme sopineet rajoituksen nostamisesta epävirallisesti jo Malesiassa, Horner paljastaa.

– Nyt Bernie Ecclestonen täytyy vain viedä muutoshanke läpi virallisia reittejä pitkin strategiselle työryhmälle ja F1 komissiolle, jonka jälkeen asiasta sovitaan kirjallisesti, Horner selvittää hankkeesta.