Ferrarin Kimi Räikkönen on antanut italiaismedia RAI:lle harvinaisen haastattelun suhteestaan talliinsa, tallikaveriinsa ja perheeseensä.

Vaikka Sebastian Vettel onkin vienyt alkukauden aikana suomalaista tallikaveriaan tulosluettelon perusteella, vakuuttaa suomalainen ystävysten välien olevan silti kunnossa.

– Minun ja Sebastianin välit ovat aivan samanlaiset kuin aiemminkin. Ihmiset luulevat, että välillemme syntyisi riitaa, koska tulokset ovat olleet erilaisia, mutta tulemme edelleen hyvin toimeen niin ystävinä kuin ennen kaikkea kollegoina. On normaalia taistella kovaa radalla, mutta tallin sisällä työskentelemme tiiviisti yhdessä, Räikkönen toteaa.

Ferrarin edellinen maailmanmestari paljastaa myös italialaistiimin sisällä hengen olevan parempi kuin kertaakaan missään hänen F1-uransa aikana.

– Tiimi toimii todella hyvin ja harmoniassa. Kaikki tiimin sisällä haluavat edetä samaan suuntaan. Ryhmädynamiikka on parasta, mitä olen koskaan kokenut.

Räikkönen puhuu medialle myös muuttuneesta elämäntilanteestaan. Kimistä tuli isä alkuvuodesta.

– Olen hyvin onnellinen isyydestäni. Luonnollisesti se on uusi tunne minulle, pidellä käsissäni pientä suloista vauvaa. Valitettavasti en voi viettää työni takia kovin paljon aikaa kotona, mutta sellaista elämä on. Kun hän (Robin) kasvaa isoksi, aion ottaa hänet mukaani matkoille. Olen hyvin onnellinen tällä hetkellä.

– Minulla on kaunis perhe, joka tukee minua, silloinkin kun palaan kotiin huonosti sujuneen kisan jälkeen.

Kimi puhui myös tulevaisuudestaan, tai tarkemmin sen avoimuudesta.

– Täytyy selvittää, mitä tallijohto haluaa ja ajattelee asioista, ja haluaako Ferrari pitää minut.