Ferrarin tallipäälliköksi täksi kaudeksi pestattu Maurizio Arrivabene kertoo tehneensä melkeinpä ensitöikseen selväksi asian, joka aiheuttaa varmasti suomalaisfaneissa hatunnostoja.

Tallin suomalaispilotti Kimi Räikkönen kärsi koko viime kauden heikosti itselleen sopineesta autosta, sillä sen ajo-ominaisuudet eivät miellyttäneet Räikköstä.

Räikkösen saadessa allensa itselleen sopivan työkalun tietävät kaikki kuitenkin, millaisiin suorituksiin Jäämies parhaimmillaan pystyisi. Arrivabene ei ollut poikkeus, ja niinpä hän halusi varmistaa, että Räikkönen myös saa haluamaansa.

– Puhuin jo joulukuun alussa pääsuunnittelijoillemme, voisimmeko siirtää auton painojakaumaa hieman eteenpäin. Tiesin sen nimittäin sopivan paremmin Räikkösen ajotyylille, samoin kuin myös Sebastian Vettelille, Arrivabene muistelee ESPN:lle.

– Insinöörit vastasivat minulle sen vievän aikaa kuusi kuukautta. Vastasin, voisiko sen tehdä kolmessa. He vastasivat kyllä, mutta se tarkoittaisi työntekoa yötä päivää. Totesin OK, työskentelen samoin teidän kanssa, tehdään se, Arrivabene antaa esimerkin päättäväisyydestään.

Arrivabenen vaatimus on tuottanut tulosta, sillä Ferrari on noussut aallonpohjastaan takaisin huipulle molempien kuljettajiensa voimin. Kimi Räikkönen palasi palkintokorokkeelle lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen viime viikonloppuna Bahrainissa.