Sauberin tallipäällikkö Monisha Kaltenborn on mielissään tallinsa alkukauden otteista. Viime kauden pisteettömän kuivan jakson jälkeen talli on saanut kasaan alkukaudesta jo mukavat 19 MM-pistettä, ja se on ollut jatkuvasti keskikastin kärkipäässä.

Viitteitä hyvästä vauhdista saatiin jo talvitesteissä, mutta tuolloin monet lyttäsivät tallin vauhdin olevan vain PR-temppuilua. Autojen uskottiin ajaneen kevyillä bensakuormilla huippuaikojen saavuttamiseksi. Alkukausi on kuitenkin osoittanut, että tämä ei pitänyt paikkaansa.

Kaltenborn luotti talliinsa jo alkuvuodesta lähtien.

– Jo talvitesteissä pystyimme näkemään meidän olevan kilpailukykyisiä. Ihmiset kuitenkin luokittelivat meidän ajavan vain show-kierroksia. Mutta se oli täyttä hölynpölyä, ja on mukavaa päästä todistamaan nämä väitteet vääriksi, hän toteaa Autosportille.

Talli on tällä hektellä valmistajien sarjassa peräti viidentenä. Se on yllättänyt jopa Kaltenbornin.

– Emme uskoneet tällaiseen pistesaaliseen tässä vaiheessa. Olemme toki erittäin tyytyväisiä, mutta haluamme myös saavuttaa lisää. Kilpailu tulee kovenemaan, ja tiedämme taistelevamme sellaisia tiimejä vastaan, joilla on isomamt resurssit, mutta se ei suinkaan tarkoita että luovuttaisimme.