McLaren on kärsinyt koko alkukauden pahoista luotettavuusongelmista voimanlähdepuolella. Tallin kumppani Honda ei ole pystynyt tuomaan radoilla kilpailukykyistä ja luotettavaa voimanyksikköä.

Tämä on ajanut tallin kuljettajat Jenson Buttonin ja Fernando Alonson hankalaan rakoon, sillä heidän autoihinsa on jouduttu vaihtamaan lukuisia rajoitettuja komponentteja, vaikka kautta on ajettu vasta kaksi osakilpailua. Esimerkiksi turbo- ja energiankierrätysyksikköjä on kulunut jo kaksi kappaletta neljästä sallitusta.

Espanjalaiskuljettaja Alonso onkin realistinen tilanteen suhteen.

– Tulemme saamaan rangaistuksia. En vielä osaa sanoa milloin, mutta tulemme saamaan, Alonso toteaa motorsport.comin mukaan.

Alonso nostaakin liian suuren osien kulutuksen olevan tallille todellinen murheenkryyni, ja hän toivoisi asiaan muutosta.

– Emme etene normaalissa tahdissa. Mutta olemme valmiita rangaistuksiin. Tiedämme, että muutaman kisan päästä rangaistuksia alkaa ropisemaan, ja alamme starttaamaan joukon hänniltä. Mutta otamme nämä ovat testejä. Yritämme oppia ja löytää ratkaisuja ongelmiimme, Alonso vakuuttaa.