Ranskalainen Renault aikoo säästää uuden F1-moottorinsa kehitysversion tuomista kilparadoille puoliväliin tätä kautta, kertoo Autosport.

Moottorinvalmistajille sallittiin täksi kaudeksi pieni kehitystyö nykyisiin turbomoottoreihinsa. Jokaisella valmistajalla on käytössään rajallinen määrä (32) tokeneita, eli niin sanottuja rakennuspalikoita joilla se voi voimanlähdettään parantaa.

FIA julkaisi eilen listan jäljellä olevien tokeneiden määrästä. Renaultilla niitä on vielä 12, Ferrarilla 10 ja Mercedeksellä 7. Uutena toimijana mukaan tullut Honda sai käyttöönsä muiden valmistajien keskiarvon, yhdeksän, tokenia.

Renault on jäänyt selkeästi Ferrarin ja erityisesti McLarenin jälkeen voimanlähteensä tehoissa. Lisäksi se on saanut osakseen suurta kritiikkiä päätalliltaan Red Bullilta. Yhden kuljettajan täytyy selvitä koko kausi läpi neljällä voimanlähteellä, mutta Daniel Ricciardo joutui vaihtamaan omaansa jo F1-kauden ensimmäisten vapaiden harjoitusten jälkeen.

Red Bull-pomo Christian Horner kertoo uuden kehitysversion olevan tulossa, mutta tarkkaa päivämäärää hän ei osaa antaa.

– Meillä on käytössämme vain neljä voimanlähdeyksikköä, joten luonnollisesti haluaisimme sen tulevan ulos niin pian kuin mahdollista, Horner toteaa Autosportille.