Nyt Renault sen myöntää – ei voittoihin kykenevää moottoria

© Kuva: Getty Images

Ranskalainen moottorinvalmistaja Renault on nostanut kätensä pystyyn tämän kauden voimanlähteensä suhteen.

Renault-moottoreilla voitettiin viime kaudella kolme osakilpailua, ja merkki odottikin talven aikana tehdyn kehitystyön pitävän merkin lajia hallitsevan Mercedeksen kovimpana uhkaajana. Nyt se myöntää kuitenkin talven aikana tehdyn virheitä, jotka ovat tiputtaneet sen kauemmas saksalaisista ja jopa Ferrarin taakse.

– Voittoihin kykenevä moottori on jotain sellaista, mitä emme voi tällä kaudella saavuttaa, yhtiön johtohahmoihin kuuluva Cyril Abiteboul myöntää Autosportille.

Abiteboul muistuttaa kuitenkin, että voittoon tarvitaan hyvän moottorin lisäksi myös hyvä auto ja kuljettaja.

Abiteboulin mukaan Renault’n ongelmat juontavat juurensa kehitystyö-vaiheisiin, joissa hänen mukaansa monessa kohtaa mentiin mutkat suoraksi -mentaliteetilla monessa tärkeässä yksityiskohdassa. Abiteboul syyttää tästä Red Bullia, joka hänen mukaansa kiiruhti oman kehitystyönsä kanssa pakottaen myös ranskalaiset liian nopeaan kehitystyöhön.