F1-kausi 2014 on vuosi, jonka Kimi Räikkönen on varmasti halukas unohtamaan mahdollisimman hyvin. Oikein mikään ei suomalaiselta sujunut, eikä talli tuntunut tekevän mitään asian hyväksi – oikeastaan päinvastoin.

Nyt, kun testit ovat sujuneet jokseenkin lupaavasti, ja harvinainen hymy näyttää palanneen Jäämiehen huulille ennen kauden alkua, ilkeää tässä jo muistella viime kesää.

Kesäkuussa SuomiF1-sivuston toimittaja Tommi Koivunen kolumnoi, kuinka Ferrari on taas tuhoamassa Räikkösen maineen muun muassa oudoilla varikkotaktiikoillaan.

– Täydelliseksi vuonna 2006 uskottu avioliitto päättyi kivuliaaseen eroon 2009. Olikohan tämäkään yhteenpalaaminen kovin järkevä ajatus? Räikkönen ei pysty parhaimpaansa Ferrarilla, eikä tallista ole apua – päinvastoin, Koivunen pahoitteli kirjoituksessaan.

Nyt, kun avauskisaan on aikaa viikko, Kimi-fanien varovainen usko edistykseen on palannut. Selkeästi etusijalla Ferrarilla ollut Fernando Alonso vaihtoi tallia, takana ovat kelpo testisessiot ja ihan pian nähdään, mikä on Ferrarin todellinen vauhti ja luotettavuus.

Ennusmerkit ovat huomattavasti viime kautta paremmat.

Lue Koivusen viime kesän kirjoitus kokonaisuudessaan täältä.