Molemmat jalkansa vuonna 2001 sattuneessa onnettomuudessa menettänyt italialainen Alex Zanardi kilpailee tulevalle kaudella kahdessa kestävyyskilpailussa.

Zanardi osallistuu BMW-autolla sekä Paul Ricardin 1000 kilometrin ajoon että Span 24 tunnin kilpailuun.

– Olen haaveillut kestävyyskisoihin osallistumisesta jo pidemmän aikaa. Haluan kiittää tiimiäni, joka mahdollistaa osallistumiseni, Zanardi kertoo Autosportille.

Zanardi ei osannut tarkemmin kertoa, kuinka talli aikoo ratkaista käytännönongelmat auton ohjaamossa. Zanardin ajama auto vaatii erikoisratkaisuja kaasun ja jarrun suhteen, mutta kestävyyskilpailuissa auto täytyy jakaa toisen kuljettajan kanssa.

Zanardi menetti molemmat jalkansa joutuessaan kolariin Lausitzringillä CART-kisassa kaudella 2001. Zanardi on todellinen teräsmies, sillä hän palasi onnettomuutensa jälkeen takaisin kilpa-auton rattiin. Hän ajoi onnetomuutensa jälkeen vuosia vakioautokilpailuja yltäen jopa voittoihin. Zanardi on ollut aktiivinen moottoriurheilija näihin päiviin saakka, mutta viime aikoina hän on jättänyt ajohommat vähemmälle keskittyäkseen toiseen menestyslajiinsa.

Triathlonnisakin kovia suorituksia takonut Zanardi voitti Lontoon paralympialaisissa 2010 rullatuolikelauksen olympiakultaa. Parhaillaan Zanardi valmistautuu vuoden 2016 Rion paralympialaisia varten, jossa hänen on tarkoitus puolustaa kultaansa.