Formula ykkösissä muun muassa televisioselostajana toiminut brittitoimittaja James Allen on valaissut Fernando Alonson sairaalakäynnin syitä hänen Barcelonan talvitestien kolarinsa jälkeen.

McLarenin epämääräinen ja vähäsanainen tiedottaminen asiasta aiheutti mediassa jos jonkinlaista spekulaatiota tapahtumien syistä ja/tai seurauksista. Moni piti outona erityisesti sitä, että espanjalainen vietti sairaalassa peräti kolme päivää vaikka talli toisteli kuljettajan olevan kunnossa.

Allen kertoo tuoreessa blogipostissaan JamenAllenOnF1-sivustolla, että luotettavien lähteiden mukaan Alonso itse vaati lääkäritutkimuksia.

– Vaikka on yhä epäselvyyttä siitä, mikä Alonson kolarin Barcelonassa aiheutti, tilanne selveni hieman Melbournen viikonlopun aikana, Allen kirjoittaa.

– Espanjalaista lähellä olevat lähteet vihjaavat, että Alonso oli sekava ja unohtelevainen onnettomuuden jälkeen. Koska hän ei ollut ikinä kokenut mitään sellaista aiemmin, hän oli siitä hyvin huolissaan. Tästä syystä hän vietti pitkään sairaalassa yrittäen ymmärtää, mitä hänelle oli tapahtumassa.