Kuvat: Tässä ovat formulahistorian voitokkaimmat kuljettajat

Valhe, emävalhe, tilasto. Vanhassa sanonnassa on perää, mutta myös pieni totuuden siemen. Kuljettaja voi saavuttaa voiton, ehkä parikin, silkalla tuurilla, mutta noustakseen voittotilastossa kärkisijoille täytyy ratin takaakin löytyä jotain erityistä.

Voittoon tarvitaan aina nopeutta, varmuutta ja ehkäpä ripaus onneakin. Nykyään mekaaniset ongelmat eivät ole enää niin suuri mörkö kuin vielä vuosikymmeniä sitten. Se, sekä kilpailukalenterin laajeneminen, selittänee, miksi voittotilaston kärkisijoja miehittävät pääosin nykyajan kuljettajat.

Formula ykkösissä on käynnissä 65 ajovuosi, ja voittoa on päässyt juhlimaan kaikkiaan 105 kuljettajaa. Osaisitko sinä nimetä kymmenen eniten MM-voittoja ajanutta kuljettajaa? Entä heidän voittomääränsä? Tarkista faktat galleriastamme!

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale

>>> Liverpoolin voitolle jättikerroin 50,00 Napolia vastaan – lyö veto nyt!