F1-toimittaja ymmärtää Räikkösen erikoisen valinnan: ”Ei sitä voi kutsua ongelmaksi”

Australian GP:n jälkeen Ferrarin Kimi Räikkönen ei tehnyt kuten suurin osa muista kuljettajista, ja jäänyt valmistautumaan Malesian kilpailuun totuttelemalla aikaeroon ja kuumuteen.

F1-toimittaja Peter Windsor kertoo Räikkösen palanneen kisojen välissä takaisin Eurooppaan. Nykyään perheellisen Räikkösen ajoi vanhalle mantereelle Robin-poika.

– Eräs ongelma, tai ei sitä edes voi kutsua ongelmaksi, on se, että Kimi on nykyään isä. Kimi haluaa luonnollisesti viettää aikaansa Euroopassa Robin-poikansa kanssa niin paljon kuin mahdollista, Windsor arvelee podcastissaan.

– Kimi on sellainen kuljettaja, jonka haluaisi näkevän matkustavan Malesiaan hyvissä ajoin tottuakseen aikaeroon ja kuumuteen. Mutta nyt hän lensi Australiasta takaisin Eurooppaan, ja hän matkustanee Malesiaan vasta viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Windsor sanoo, että jo 35-vuotiaalle kuljettajalle valmistautuminen fyysisesti erittäin rankkoihin kisoihin on tärkeämpää kuin nuoremmille.

– Hän on ollut mukana niin kauan, että hän tarvitsee täydellisyyttä näissä pienissä yksityiskohdissa. On hiukan sääli, että hän mennyt takaisin Europpaan.

Windsor harmitteleekin F1-kalenterin tiukkuutta.

– Australian ja Malesian osakilpailujen välillä on vain kaksi viikkoa, joten takaisin Eurooppaan palaaminen on monelle todella hankalaa toteuttaa.