McLaren-pomo Ron Dennis kertoo sekä pehmentyneen luonteensa että Fernando Alonson kypsymisen mahdollistaneen espanjalaisen liittymisen uudelleen tallin kuljettajaksi.

Alonso ajoi McLarenilla kaudella 2007, mutta hän lähti tallista vuoden jälkeen ovet paukkuen jättäen taakseen skandaalin jos toisenkin. Rajut riidat tallikaveri Lewis Hamiltonin sekä tallijohdon kanssa eivät riittäneet, vaan talli tuomittiin myös ”vakoilugatesta” mittaviin vahingonkorvauksiin. Vielä muutama vuosi sitten Alonson ja McLarenin uusi liitto olisi ollut täysin mahdoton ennustaa.

– Kaikki se tapahtui yhdessä hetkessä. Se oli aikaa, jolloin ilmapiiri lajin ympärillä oli hyvin kyseenalainen ja paljon asioita tapahtui, Dennis muistelee Autosportille.

– Mitä tapahtui oli itse asiassa mitätöntä todellisuudessa, mutta siitä paisui iso juttu. Se satutti kaikkia osallisia.

– Kaikki ovat kuitenkin siirtyneet elämässään eteenpäin ja ainakin minä olen nykyisin paljon pehmeämpi. Samoin Fernando on aikuistunut ja kypsynyt paljon.

Dennis kertoo, ettei Alonso ole vaatinut edelliskerran kaltaista ehdotonta ykköskuljettajan kohtelua.

– Itse asiassa hän on pyytänyt täysin päinvastaista. Hän haluaa tasapuolisen kohtelun molemmille kuljettajille.

Myös McLarenin insinööri-osaston johtaja Matt Morris kertoo Alonson tuoneen talliin vain positiivista henkeä.

– Fernando ei malttanut odottaa pääsyä auton rattiin viimeisten kuukausien aikana. Vaikka testit eivät hänen osaltaan sujuneet ongelmitta, on hän iloinen ja hän puskee koko tiimiä eteenpäin osana sitä.

Morris kertoo Alonson motivaation olevan korkealla, ja uskoo sen vaikuttavan myönteisesti koko tiimihenkeen.