Kauden ensimmäiset testit Espanjan Jerezissä herättivät suomalaiset maalailemaan suorastaan utopistisen korkealentoisia mahdollisuuksia Kimi Räikkösen kauden loppusijoituksesta. Kimi-fanit ovat menestysmahdollisuudet haistettuaan rummuttaneet suosikkinsa näyttävän kaikille närhen munat katastrofaalisen viime kauden jälkeen. Rohkeimmat uskalsivat jopa julistaa Ferrariässän ottavan uransa toisen maailmanmestaruuden.

Höpön höpön, sanon minä.

Ei pidä ymmärtää väärin. Totta kai toivon itsekin Kimin menestyvän. Ja Jerezin testit myös osoittivat, että menestyminen ei ole suinkaan mahdoton skenaario. Mutta että mestaruushaaveet? Niihin ei Ferrarilla tällä kaudella vielä ole saumoja.

Takaa-ajajan asemassa

Ferrari elää jälleenrakennusvaihetta. Viime vuosien raskaisiin pettymyksiin on reagoitu. Korkeiden asemien virat ovat olleet tuulisia, talli halutaan nostaa sinne minne se kuuluu, huipulle. Mutta tämä ei käy hetkessä.

Ferrarilla on kuitenkin kaikki saumat olla samassa asemassa kuin Red Bull ja Williams olivat viime vuonna.

Takaa-ajajan asema ei ole formuloissa helppo. Samalla kun omaan suorituskykyyn etsitään parannuksia, ei ole mitään takeita etteivätkö kilpailijat kehittyisi samaa tahtia. Ferrarin kannalta tilanne näyttäisi nyt olevan hyvä. FIA:n rukkaama muutos moottorinkehityksen sallimiseen näyttäisi satavan täysin Ferrarin laariin. Mercedekseen verrattuna se on edelleen takamatkalla, mutta huomattavasti lähempänä.

Testeissä sekä Räikkönen että Sebastian Vettel pystyivät ajamaan sekä nopeita kierroksia että pitkiä vetoja ilman suuria teknisiä vastoinkäymisiä. Tämä on hyvä merkki. Ja kun Räikkösen on puhuttu kehuneen autoa vuolaasti jo heti ensimetrien jälkeen, täytyy Maranellossa olla tehty jotain oikein.

Pelkkiä kierrosaikoja tarkkailemalla ei talvitesteistä saa kuitenkaan juuri mitään selville. Viime vuonna Räikkönen oli yhden testipäivän nopein, vaan kuinkas kaudella kävikään? Entä kuka meistä uskoo Sauberin olevan korkealla kauden pärähtäessä käyntiin, vaikka nyt ollaankin korkealla?

Mercedeksen etumatka on liian suuri kiinnikurottavaksi yhden talven aikana. Ferrarilla on kuitenkin kaikki saumat olla samassa asemassa kuin Red Bull ja Williams olivat viime vuonna. Ehkä jopa hivenen lähempänä.

Itse ainakin pistän vähäiset roponi mestaruusveikkauksessa Mercedes-kuskeille. Mutta ei hätää, uskon Kimin soitattavan meille Maamme-laulua ainakin pari kertaa kauden aikana.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale