Australian GP:en kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana starttaava 17-vuotias Max Verstappen sanoo ymmärtävänsä FIA:n päätöstä asettaa ikäraja kuninkuusluokassa kilpailemiselle.

Jatkossa FIA vaatii superlisensissään formula ykkösiin osallistuvalta vähintään 18 vuoden ikää. Muutos tehtiin osaltaan Verstappenin F1-sopimuksen takia.

– 15- tai 16-vuotias ei ole vielä valmis formula ykkösiin. Hänen pitäisi olla vielä silloin kartingissa, Verstappen sanoi hollantilaiselle De Telegraafille.

Verstappen ei näe kuitenkaan lahjakkaiden alaikäisten kuljettajien sulkemista sarjan ulkopuolelle järkevänä ratkaisuna.

– Jos uusi superlisenssisääntö olisi ollut voimassa aiemmin, monet lahjakkaista kuljettajista, kuten Kimi Räikkönen, eivät olisi koskaan päässeet sarjaan.

– Toiset ovat valmiimpia kuin toiset. Tämä pätee myös minun tapauksessani. F1 on ollut tavoitteeni lapsuudesta saakka. Minä ja isäni olemme tehneet ison urakan unelmani saavuttamiseksi.

Verstappen kertoo myös epäröineensä hetken Toro Rosson tarjottua hänelle F1-sopimusta viime vuonna.

– Tiedät olevasi valmis formula ykkösiin vain ajamalla formula ykkösellä. Otin suuren riskin, sillä olin liikkeellä nollakokemuksella. Mutta Toro Rosso lupasi minulle ajoaikaa vapaissa harjoituksissa, joten en nähnyt mitään syytä vastata kieltävästi, Verstappen muistelee.