McLaren-tallille blogia kirjoittava Mika Häkkinen kertoo uusimmassa kirjoituksessaan testaamisesta, ja kuinka yksi pieni pyyntö muutti koko tallin tapaa suorittaa testejä.

Häkkinen kirjoittaa blogissaan esittäneensä tallipäällikölleen Ron Dennikselle pyynnön testaustyön keventämisestä.

– Minun aikoinani me testasimme paljon enemmän kuin nykyään. Mutta se myös väsytti sekä minut että tallikaverini David Coulthardin.

– Sanoin Ronille, että on hyvin tärkeää että sekä minä että David saamme levätä tarpeeksi talvitauolla. Testaaminen ja PR-työ ovat toki tärkeitä, mutta tarvitsemme apua testaamisessa tai muuten meitä uhkaa suoranainen burn-out.

Dennis ymmärsikin tähtikuljettajansa huolen, ja ryhtyi välittömästi toimeen. Hän palkkasi tallin testikuljettajaksi Olivier Paniksen, joka oli jäänyt työttömäksi kauden 1999 päätteeksi. Panis oli kuninkuusluokassa meritoitunut kuljettaja, ei siis nouseva uusi kyky tai jo kehäraakki suojatyöpaikkalainen.

– Olive (lempinimi), aina luotettava ja nopea, teki loistotyötä kaudella 2000. Hän saikin ”palkkionsa” kirjoittamalla kilpakuljettajan sopimuksen seuraavaksi kaudeksi BAR-tallin kanssa, Häkkinen kirjoittaa.

Paniksen lähdettyä Dennis palkkasi vastaavan kohtalon kokeneen kuljettajan tiimiinsä. Alex Wurz, ja myöhemmin Pedro de la Rosa, viihtyivät molemmat tallin palkkalistoilla vuosia tehden Häkkisen mukaan erinomaista työtä.

– Testikuljettajat helpottivat huomattavasti minun ja Davidin työtä.

Häkkinen muistuttaa toki itsekin tehneensä myös oman ison osansa testaamisesta.

– Esimerkiksi luotettavuus- ja aerodynamiikkatestit pystyttiin helposti hoitamaan loistavien testikuskiemme kautta. Mutta joka kuljettaja haluaa omat säätönsä autoon, joten minä ja David hoidimme hienosäädön omille ajotyyleillemme sopiviksi.

Häkkinen kertoo blogissaan myös nostavansa kaksi rataa esille puhuttaessa hyvistä testiradoista. Sekä Silverstone että Barcelona tarjoavat hänestä monipuolisesti erilaisia mutkia, jotta auton kaikkia osa-alueita voidaan koetella testeissä.