Formula ykkösiä on jo pitkään kritisoitu kisojen siirtämisestä pois lajin juurilta Euroopasta. Ensi kauden kalenterissa on mukana näillä näkymin vain kahdeksan eurooppalaista kilpailua, ja tämäkin vain jos Saksan GP pystytään järjestämään.

Vuosina 1980-2006 F1-kalenterissa mukana olleen Imolan radan pomo Pietro Benvenuti kertoo italialaiselle f1web.it-sivustolle syyn kaukomaiden kisojen lisääntymiselle olevan selkeä.

– Raha ratkaisee. Tällä hetkellä on käytännössä mahdotonta järjestää Grand Prix-kisaa, ellei tukijana ole valtio tai varakas sponsori.

Benvenutin mielestä koko F1-maailman tulisi muuttaa lähestymistapaansa klassikkokisojaan kohtaan. Muuten hän pelkää lajin menettävän juurensa syihin, jotka ovat nostaneet sen niin suureksi.

Myös Italian GP Monzassa on vaakalaudalla, eikä Benvenuti näe tätä hyvänä asiana.

– Italialla ei ole varaa menettää Grand Prix’tä.

Benvenuti paljastaa myös Imolan olevan valmis ja halukas järjestämään tulevaisuudessa Italian GP:n, jos Monza tipahtaa pois F1-kalenterista.

Charlie Whiting kävi tarkistamassa ratamme viime kesäkuussa. Saimme kesäkuuhun 2017 kestävän luokituksen, joka mahdollistaa F1-osakilpailun järjestämisen radallamme.