Entinen F1-suunnittelija Gary Anderson uskoo Ferrarin jälleenrakennustyön vievän paljon aikaa. Hän ei odota italialaistallilta ihmetekoja tulevalla kaudella.

Anderson vastasi lukijoiden kysymyksiin Autosportin verkkosivuilla. Hän nostaa Ferrarin uudelleenorganisoinnissa esille Red Bullin esimerkin.

– Kun Red Bull aikoinaan osti Jaguarin F1-tallin, teki se paljon muutoksia, jotta auto saataisiin valmistettua mahdollisimman lyhyessä ajassa. Se jättää suunnittelu- ja kehitystyölle mahdollisimman paljon aikaa etsiä ja valmistaa paras ratkaisu.

– Jos Ferrarilla ollaan kuitenkin vain tyydytty vaihtamaan laput ovissa ja suunnittelutyö laahaa perässä, ei autoa päästä rakentamaan ajoissa. Silloin alkaa takaa-ajo jok tulee kestämään pitkään. Aika tulee näyttämään, mikä Ferrarin tilanne todella on.

Anderson ottaa myös kantaa Ferrarin kuskitilanteeseen. Hän epäilee Ferrarin haukanneen mielestään liian ison palan purtavaksi.

– Katsokaa Kimi Räikköstä. Hän on heti ongelmissa jos auto ei ole hänen mieleisensä. Hän ei kestä jos auto aliohjaa. Näimme myös hänen Lotus-vuosinaan, että hän tarvitsee juuri mieleisensä tuntuman ohjaukseen tai muuten hän ei ole mitään.

Osansa saa myös Sebastian Vettel.

– Vettelkin tarvitsee tyylilleen sopivan auton. Hän oli fantastinen pakokaasuvirtauksia hyödyntävien autojen kanssa, mutta kun ne riisuttiin viime kaudella pois yritti hän edelleen ajaa autoa samalla lailla. Red Bullilla hänellä oli Adrian Newey, mutta Ferrarilla ei ketään hänen kaltaistaan. Uskon Vettelin elämän olevan hankalaa Ferrarilla, ainakin aluksi.