Sauber-talli saattaa olla seuraava selvitystilaan ajautuva F1-talli, kertoo brasilialainen Grande Premio-verkkosivusto. Sauber on sivuston mukaan todella pahoissa taloudellisissa ongelmissa, eikä sen osallistuminen tulevalle kaudelle ole varmaa.

Talli on joutunut käyttämään kuljettajiltaan Marcus Ericssonilta ja Felipe Nasrilta saadut rahat vanhojen velkojen maksuun. Tulevan auton kehitystyö on myös raahannut akuutin rahapulan takia pahasti aikataulusta jäljessä, ja kehitystyö on jopa jouduttu keskeyttämään välillä tarvittavien osien puuttumisen takia.

Lisäksi huhut tiimin sisältä tietävät kertoa, että tuleva auto tulee olemaan koko sarjan heikoin. Talli on Grande Premion tietojen mukaan pystyssä edelleen vain moottorintoimittajansa Ferrarin takia. Sauber on pyrkinyt lyhentämään velkataakkaansa maranellolaisille antamalla tallin käyttää omaa tuulitunneliaan. Sauber tulee kuitenkin saamaan tulevan kauden moottorin käyttöönsä vasta huomenna.

Sauber jäi viime kaudella ensimmäistä kertaa ilman MM-pisteitä, ja näin ollen sille kriittinen FIA:lta saatava palkintorahamäärä jäi pieneksi.