Varakuljettajana formula ykkösissä perjantaisessioita ajanut amerikkalaisjuniori Alexander Rossi toivoo tilaisuuden avautuvan täyteen kisapaikkaan sarjassa ensi vuonna.

23-vuotias kertoo tänään torstaina julkaistussa f1web.it-sivuston haastattelussa, että alkaneen vuoden aikana hän tuskin osallistuu formula ykkösiin missään muodossa.

– Minulla on itse asiassa useita vaihtoehtoja. Olen keskittynyt pitkällä tähtäimellä formula ykkösiin, mutta tavoitteeni vuodelle 2015 on jälleen ajaa kahden varakuljettajavuoden jälkeen, Rossi sanoi.

– Olen optimistinen ensi vuodesta, seuraavasta luvusta urallani. Yritän päästä kilpailemaan 2016. Valitettavasti, kuten tunnettua, paikat formula ykkösissä ovat lähes saavuttamattomia ja nyt niitä on tarjolla entistäkin vähemmän pienten tallien kaatumisien vuoksi, hän jatkoi.

– Olen kokenut sekä Caterhamin että Marussian ja olen sikäli onnekas, että olen ajanut useamassa kuin yhdessä tallissa. Nyt minun on palattava takaisin kilpailemaan.

Mahdollisuuden kilpailemiseen kuninkuusluokassa kaudella 2016 voisi antaa amerikkalaistalli Haas, nuorukainen myöntää.

– Olen kiinnostunut Haas-tallista kyllä. Ja uskon, että lajin promotoimiseksi Amerikassa tarvitaan kotimaista kuljettajaa, hän totesi.