Sir Jackie Stewart sanoo Marussia-kuljettaja Jules Bianchin Japanin GP:n onnettomuuden olleen muistutus siitä, että formula ykkösistä ei saada turvallista urheilua millään säännöillä tai teknisillä ratkaisuilla.

Ranskalaiskuljettaja ajoi märällä radalla mutkasta ulos osuen aiemmin niin ikään ulosajaneen Adrian Sutilin auton ympärillä työskennelleisiin työkoneisiin. Bianchi kärsi tapahtumassa hengenvaarallisen aivovaurion.

– Se on antanut muistutuksen siitä todellisuudesta, kuinka vaarallista moottoriurheilu on. Ennemmin tai myöhemmin meillä tulee olemaan kuolemantapaus, skotti sanoi Sportal-sivuston mukaan.

Stewart itse oli aikanaan ensimmäisiä kuljettajia, jotka panivat alkuun turvallisuuden järjestelmällisen kehittämisen kuninkuusluokassa vuosikymmeniä sitten, jolloin hengenmenetys radalla oli pelottavan todennäköistä.

– Lautat uppoavat, lentokoneet tippuvat, bussit kolaroivat. Meidän on oltava tietoisia tästä. Asioita opitaan joka kerta, kun tallaista tapahtuu. Tällä kertaa kyseessä ei ollut kuolemantapaus, mutta hän on yhä tajuton eikä lainkaan hyvässä kunnossa, Stewart jatkoi.

– Jotain tullaan tekemään vastaavanlaisien onnettomuksien välttämiseksi, mutta samaan aikaan myös kuljettajien on otettava vastuuta ja lisäksi myös terveydenhuollon palveluiden tarjoajien.