Entinen F1-autosuunnittelija Gary Anderson ei usko McLaren-tallin pystyvän mestaruustaistoon ainakaan vielä tulevalla kaudella.

Pitkään saksalaismoottoreita käyttänyt McLaren aloitti talven aikana yli 20 vuoden jälkeen jälleen Hondan moottorikumppanina kuljettajinaan kaksi mestaria Fernando Alonso ja Jenson Button.

– ”Ei” on yksinkertainen vastaus kysymykseen. Tai olisin ainakin hyvin, hyvin yllättynyt, jos he siihen pystyisivät, Anderson vastasi Autosport-lehdessä lukijan esittämään kysymykseen McLarenin mahdollisuuksista haastaa Mercedes.

Insinöörin mukaan McLaren on kadottanut viime vuosina punaisen langan autonsa kehityksessä.

– McLarenilta puuttuu suunta siitä, miten kilpa-auto saadaan kulkemaan nopeasti. Kyse ei ole vain downforcen maksimoinnista, vaan kaikilta osa-alueiltaan riittävän hyvän auton tuottamisesta, hän selitti.

– Mutta ennen kaikkea sen täytyy olla kuljettajaystävällinen antaakseen heille varmuutta.

Uusi voimanlähdetoimittaja puolestaan aloittaa formula ykkösissä nyt vuoden kilpailijoitaan jäljessä – mikä ei ole yksinomaan haitta, mutta sitäkin siitä on.

– Hondalla kuluu hetki päästä vauhtiin. Heillä on tapana laatia pitkän tähtäimen suunnitelma ja jos se on oikeansuuntainen, se tulee olemaan suuri vahvuus. Jos suunta on väärä, sitä on vaikea muuttaa, Anderson sanoi.