Lotuksen tekniikkapomo Nick Chester on ottanut kantaa kysymykseen siitä, minkä tänäpäivänä kielletyn tekniikan hän toisi takaisin formula ykkösiin jos voisi. Mies huomautti, että monet innovaatiot ja niiden kiellot kuvastavat ajanhenkeä.

– Mielenkiintoinen kysymys! Monet ratkaisut olivat mielenkiintoisia omalla ajallaan, kuten liukuvat helmat, tupladiffuusorit ja suuremmat moottorit. Ne eivät varmaankaan sopisi siihen, miten laji on kehittynyt kohti taloudellisuutta ja turvallisuutta, Chester sanoi.

Lotuksen edeltäjän Renaultin kauden 2006 auton Mass Damper -jousitusinnovaatio on insinöörillä sen sijaan yhä mielessä. R26-auto voitti tuplamestaruudet.

– Koska me olemme aina keskittyneitä siihen, mikä autosta tekee nopean, me palauttaisimme asioita, jotka ovat auttaneet meitä aiemmin, kuten massavaimennuksen, kielletyt ripustukset ja niin edelleen, hän selitti.

– Meillä ei ole tapana miettiä menneitä aikakausia paljonkaan, sillä keskittyminen on aina parhaan suorituskyvyn puristamisessa nykyhetken säännöistä.