GP-voittaja David Coulthard arvioi, että Fernando Alonso on onnistunut ajamaan itsensä kuljettajamarkkinoilla nurkkaan.

Skotti kirjoittaa tuoreessa BBC:n verkkokolumnissaan, että Alonson vaihtoehdot vaikuttavat vähäisiltä, mikäli pitää paikkansa, että Sebastian Vettel korvaa hänet Ferrarilla ensi vuonna.

– En tunne kaikkia yksityiskohtia tilanteesta, jotka ilmeisesti johtivat Alonson lähtöön Ferrarilta ja Sebastian Vettelin tuloon – vahvistusta odotetaan yhä – mutta jos uskon asiasta kerättyä tietoa, vaikuttaa siltä, että Fernando on tullut yllätetyksi, Coulthard arvioi.

– Hänet on vapautettu sopimuksestaan ilman uutta odottamassa, ja sillä on vaikutuksia hänen neuvotteluihinsa halusi McLaren hänet miten paljon tahansa. Mitä tapahtuu Alonsolle? Pitääkö hän välivuoden? Kilpaileeko hän vuoden urheiluautoissa? Ajaako hän McLarenilla?

Ex-kuski uskoo, että Alonson ainoa tavoite on saada paikka lopulta Mercedekseltä. Edessä on kuitenkin iso mutta: Nico Rosbergilla on pitkä tänä kesänä allekirjoitettu sopimus ja Lewis Hamilton on kertonut toivovansa samaa.

– Mikään ei viittaa siihen, että hän [Hamilton] ei ollut täysin vilpitön niin sanoessaan. Kun mestaruus on ratkaistu, odottaisin melko nopeasti ilmoitusta hänen tulevaisuudestaan Mercedeksellä, Coulthard jatkoi.

– Kuljettajamarkkinoiden hallinnan sijasta hänellä [Alonso] näyttää nyt olevan edessään valinta McLarenin ja välivuoden väliltä. Näyttää siltä, että vaikkakin veden päällä ui rauhallinen espanjalainen joutsen, pinnan alla on paljon hälinää ja toimintaa hänen tulevaisuutensa selvittämiseksi.