Moottoriurheilun elävä legenda, muun muassa formula ykkösten maailmanmestaruuden voittanut Mario Andretti arvelee maanmiehellään Gene Haasilla olevan iso haaste edessään F1-talliprojektinsa onnistumisessa.

Amerikkalainen osallistuu sarjaan alkaen vuodesta 2016 nimellä Haas F1 Team. Lajissa on nähty vähän menestyviä uusia talleja tällä vuosituhannella.

– Sen perusteella, mitä me tiedämme tai luulemme tietävämme, ilmassa on hieman epäilyksiä, Andretti sanoi amerikkalaisen SportsPro -lehden marraskuun numerossa.

– Toivonko siitä erittäin menestyksekästä tallia? Ilman muuta. Voiko kaikki se, mitä hän haluaa saavuttaa, onnistua? Se jää nähtäväksi.

Riippumatta Haasin mahdollisuuksista menestyä lajissa, jossa rahaa kuluu hämmentäviä summia ja huipputason insinöörejä ei ole helppoa pestata, Andretti sanoo uuden tallin mukaantulon olevan lähtökohtaisesti positiivista.

– Tosiasia, että on vilpitön pyrkimys onnistua ja perustaa talli formula ykkösiin on hyvä uutinen, 74-vuotias sanoi.

– On nähtävissä, että tässä tehdään sijoitusta ja merkittävää sellaista. Jo se, että jotain tällaista tapahtuu on hyvä asia. Tuleeko se olemaan niin menestyksekäs kuin he toivovat jää nähtäväksi.