Caterhamilla tällä kaudella valtaisan kansanliikkeen tukemana F1-sarjaan palannut Kamui Kobayashi tunnustaa Autosport-lehden verkkosivuilla rehellisesti, että hän on pettynyt viime viikkojen tapahtumiin. Japanilaiskuljettaja joutui Belgian GP:stä sivuun ja Italian Monzan kisaan osallistuminenkin oli pitkään vaakalaudalla.

– Tilanne ei ole helppo. Olen täällä kilpa-autoilun takia, mutta viimeisten viikkojen tapahtumat ovat mielestäni olleet enemmän poliittisia kuin urheilullisia, Kobayashi harmittelee.

– Olemme keskustelleet lakimiesten kanssa ja tilanne on tällainen kuin se on. Minulla on sopimus. Olen Caterham-kuljettaja ja se ei riipu minusta. Jos he sanovat että ajan simulaattoria, ajan simulaattoria. Jos he sanovat, että pysyn kotona, pysyn kotona. Jos he sanovat, että kisaan, kisaan. En tietenkään ole iloinen, mutta en voi välttää tätä, Kobayashi sanoi Autosportille.

Kobayashin paikalla Belgiassa ajoi Andre Lotterer, joka oli aika-ajoissa nopeampi kuin Marcus Ericsson. Myös Kobayashi on läpi kauden ollut ruotsalaiskuskia nopeampi.