Sauberilla ensimmäistä kauttaan ajava Adrian Sutil teki Unkarin GP:ssä kyseenalaista historiaa. Saksalainen on nyt 120 GP-startillaan eniten kisoja ajanut kuljettaja, joka ei ole ikinä kavunnut palkintopallille.

Sutil sanoo nyt Autosportin verkkosivuilla, että on tuloksistaan huolimatta tyytyväinen itseensä. Tällä kaudella hän ei ole saavuttanut yhtään pistettä Sauberin kehnolla autolla. Aiemman uransa hän teki Force Indialla ja sen edeltäjällä Spykerillä.

– On useita kuskeja, jotka eivät ole ajaneet yhtä paljon kisoja kuin minä ja he ovat voittaneet kilpailuja. Mitä heidän tilanteesta pitäisi sanoa, kun he putoavat F1:stä, ehkä ikuisesti? Sutil sanoo ja viitannee esimerkiksi Heikki Kovalaiseen.

– He ovat voittaneet kisan ja ovat epäonnekkaamassa tilanteessa kuin missä minä olen? Kuka tietää? Sutil pohtii.

Sutil korostaa sitä, miten suuresti auto määrittää F1-kuljettajien tulokset.

– Joskus tulokseni eivät ole olleet kovin hyviä, mutta parhaansa täytyy tehdä. Joskus sitä ajaa parhaan suorituksensa, kun ajaa 13:nneksi, mikä saattaa olla paremmin kuin silloin, kun ajoin viidenneksi Force Indialla. Kukaan ei silti ymmärrä tätä. Tiedän, että on kuljettajia, jotka tekevät virheitä ja päätyvät podiumille.

– F1:ssä on monimutkaista, kun auto on osatekijänä, ja senkin täytyy olla nopea. Asiat eivät ole balanssissa, saksalainen sanoo.