Mercedes on kertonut, että torstaina vahvistettu muutos tallijohdossa on jo pidempään jatkuneen prosessin tulos. Tallipäällikkö Ross Brawn jättää tehtävänsä, sekä koko tallin, joulukuun viimeisenä päivänä.

Hänen tehtävänsä ottavat jaetusti hoitaakseen kaupallinen johtaja Toto Wolff sekä tekniikkapomo Pady Lowe.

– Kaikkein tärkein tekijä päätöksessäni jättää tallipäällikön tehtävä oli huolehtia oikeasta ajoituksesta, joka varmistaa tallin tulevaisuuden menestyksen, Brawn kertoi.

– Jatkuvuussuunnitelmamme, joka on toteutettu kuluvana vuonna, on varmistanut, että olemme nyt valmiit siirtämään minun vastuualueeni uudelle johdolle, jonka muodostavat Toto ja Paddy.

Daimler-konsernin pääjohtaja Dieter Zetsche myönsi, että tallin noin vuoden sisällä tehdyt korkean profiilin henkilöstöhankinnat tähtäsivät johdon muutoksiin.

– Viime talvena me järjestelimme F1-toimintamme johdon uudestaan [uuden tallin hallituspomon] Niki Laudan tuella. Ensimmäinen askel oli vakuuttaa Toto Wolff siirtymään Mercedes-Benzin moottoriurheilutoimen vetäjäksi. Toinen oli Paddy Lowen rekrytointi.

– Tämä tarjosi meille selkeän jatkosuunnitelman sille ajalle, jolloin Ross jättäisi nykyisen tehtävänsä, ja se aika on nyt käsillä. Olen vakuuttunut, että Toto ja Paddy tulevat jatkamaan Rossin työllään luomaa perustaa, ja heillä on tarpeelliset kyvyt, jotka tarvitaan maailmanmestaruustason menestykseen.