Entinen Ferrari-insinööri Nigel Stepney on paljastanut tuoreessa Racecar Engineering -lehdessä, että tallin kauden 2007 auto, jolla Kimi Räikkönen voitti maailmanmestaruuden, oli sääntöjen vastainen kauden avauskilpailussa Australiassa ja talli oli tietoinen asiasta. Räikkönen voitti kilpailun paalulta lähes näytöstyyliin.

Stepney kertoo jutelleensa Melbournen kisassa silloisen McLarenin insinöörin, Mike Coughlanin kanssa kahdesta F2007-auton osasta, jotka Stepneyn mielestä eivät olleet sääntojen mukaisia.

– Minusta se ei ollut oikein, ja vaikkakin oli väärin keskustella asiasta, ei ole oikea tapa voittaa kunnes sinut pysäytetään, Stepney sanoi lehdelle.

Coughlan puolestaan kertoi keskustelusta pomoilleen McLarenilla, jotka veivät asian eteenpäin FIA:lle. FIA totesikin toisen osan olleen sääntöjen vastainen, mutta McLaren ei jostain syystä tehnyt protestia Räikkösen voitosta.

Myöhemmin kaudella Stepneytä syytettiin teknisten tietojen antamisesta Coughlanille kautta riepotelleessa vakoiluskandaalissa.