Formula ykkösten kaupallisen johtajan Bernie Ecclestonen entinen lakimies Stephen Mullens on kertonut F1-korruptio-oikeudenkäynnissä Lontoossa torstaina, että häneen ja hänen perheeseensä kohdistunut asuntomurto vuonna 2009 voi olla Ecclestonen masinoima. Asiasta kertoo The Telegraph perjantaina.

Mullens, joka yhdessä Ecclestonen kanssa on korruptiojutussa vastaajana, kertoi heidän suhteensa kärsineen Ecclestonen ja hänen vaimonsa Slavican avioeron yhteydessä 2008. Mullens puolusti Slavicaa ero-oikeudenkäynnissä.

– En usko, että hra Ecclestone oli täysin iloinen, Mullens sanoi asianomistajan lakimiehen kysyttyä, että tunsiko hän silloin F1-pomon uhkaavan häntä henkilökohtaisesti.

Mullens jatkoi sanomalla, että hän ei pidä mahdottomana, että murron taustalla olisi Ecclestone itse.

– Se kävi mielessäni. Kävi myös mielessäni, että erittäin suuri määrä muita ihmisiä, joiden kanssa minulla on ollut ammatillista tai henkilökohtaista kanssakäymistä, voi olla osallisena.

– Sellaista tapahtuu, kun käy läpi kammottavan traumaattisen tilanteen. Yrität ymmärtää miksi, Mullens selitti.

Oikeudenkäynti liittyy F1-sarjan myyntiin muutama vuosi sitten. Saksalainen mediayhtiö Constantin Medien vaatii miljoonakorvauksia Ecclestonelta, joka asianomistajan mukaan maksoi lahjuksia, jotta osakkeet myytäisiin alle markkinahinnan.

Myynnistä koitui tulonmenetyksiä mediayhtiölle, jolla oli oikeus osuuteen myyntihinnasta, mikäli se ylittäisi tietyn tason. Näin ei käynyt.