Lotuksen ratatoimintojen johtajan Alan Permanen ja Kimi Räikkösen välinen radiokeskustelu viikonlopun Intian GP:ssä on herättänyt runsaasti tunteita.

Suurin osa yleisöstä on asettunut suomalaisen puolelle ja pitänyt Permanen kielenkäyttöä täysin epäammattimaisena tilanteessa, missä mies käski Kimiä antamaan tietä nopeammalle tallitoverilleen Romain Grosjeanille kiroilun saattelemana.

Permane on yhä kannassaan ja piti Kimin toimintaa vääränä kisatilanteessa. Räikkönen ja Grosjean kilpailivat sillä hetkellä samoista sijoista ja suomalainen suisti ranskalaisen kertaalleen jo radan ulkopuolelle.

Lopulta Grosjean pääsi ohi ja Kimi joutui joka tapauksessa vaihdattamaan renkaat juuri ennen kisan päättymistä pudoten kärkikahinoista. Grosjean oli lopputuloksissa kolmas.

– Olin hieman pettynyt, jos totta puhutaan. Hän tiesi renkaidensa olevan loppu eikä siinä hetkessä ollut järkeä taistella. Romain ajoi huippuvauhtia. Olen varma, että istumme alas hänen kanssaan ja keskustelemme asiasta, Permane kertoi Sky Sportsille.

Kimi on saanut runsaasti tukea kannattajilta, joilta on tullut megalomaanisesti negatiivista palautetta tallille mm. Lotuksen Facebook-sivuille.