Huhujen perusteella talliinsa pahemman kerran tympääntymässä oleva Ferrarin Fernando Alonso pitää yhä itseään mestaruuskandidaattina kuluvalla kaudella.

Belgian GP:n toinen sija sarjakärki Sebastian Vettelin takana venytti espanjalaisen eron Red Bull -kuljettajaan jo 46 pisteeseen. Mikä pahempaa, Alonso ei kyennyt missään vaiheessa haastamaan kolminkertaista maailmanmestaria.

Kun kautta on vielä kahdeksan viikonloppua jäljellä, F138-auto kuitenkin osoittaa nyt jälleen merkkejä kilpailukyvyn paranemisesta muutaman vaikeamman kisan jälkeen, sarjakakkonen arvelee.

– Me emme voi unohtaa, että ensimmäisissä viidessä kisassa olimme kilpailukykyinen talli. Me voitimme kaksi niistä kisoista ja olimme podiumiskussa jatkuvasti. Silloin olimme vain muutamia pisteitä kärkeä jäljessä, Alonso sanoi lehdistötilaisuudessa Spassa.

– Sitten oli joitain kisoja, joissa otimme askeleita taaksepäin ja menetimme suunnan kehitykseltä. Me olemme ymmärtäneet ongelman, me olemme analysoineet kaiken ja päivitykset tuovat lopultakin odotettuja tuloksia.

– Tämä tarjoaa meille mahdollisuuden saada kilpailukykymme takaisin, mutta meidän on yhä kurottava eroa kiinni taistellaksemme paaluista ja sen sellaisesta, 32-vuotias myönsi.

Ferrari-kuski muistuttaa, että kaudella 2012 tuloksissa nähtiin kesätauon jälkeen draamaatinen käänne, joka johti lopulta Vettelin mestaruuteen.

– Kausi on kuitenkin hyvin pitkä, mistä esimerkkinä on se, mitä tapahtui meille viime vuonna. Jos auto on kilpailukykyinen, voi voittaa neljä tai viisi kisaa putkeen, kuten Sebastian viime vuonna, ja ponnahtaa nopeasti takaisin. Tiedämme hyvin pian, olemmeko me siinä asemassa.