14.8.1988 oli surullinen päivä autourheilun ja etenkin Formula1:n historiassa, sillä tuolloin tasan 25 vuotta sitten Ferrarin luoja ja kehittäjä Enzo Ferrari siirtyi korkeammille kilparadoille. Suuren miehen muisto elää kuitenkin edelleen vahvana Ferrarin kotikulmilla Maranellossa.

Ferrari-johtaja Luca di Montezemolo ylistää tallin perustajaa.

– On mahdotonta kiteyttää muutamalla sanalla se mitä Enzo Ferrari on merkinnyt minulle, di Montezemolo sanoo Ferrarin verkkosivuilla.

– Olen niin paljosta hänelle velkaa. Hänellä oli kyky katsoa ainoa eteenpäin – kaikkein vaikeimmillakin hetkillä – niin henkilökohtaisella kuin ammatillisella tasolla. Mietin usein kuin onnekas olen ollut saadessani tuntea hänet ja työskennellä hänen kaltaistensa miesten kanssa ja Avvocato Agnellin kanssa – todella poikkeuksellisia ihmisiä, jotka ovat nostaneet maamme loistoon kaikkialla maailmassa.

Di Montezemolon mukaan hän edelleen ”kysyy neuvoa” Enzo Ferrarilta.

– Pöydälläni Maranellossa on kuva perustajasta. Aika ajoin kun minun pitää tehdä tärkeä päätös, löydän itseni vaistomaisesti katsomassa kuvaa ja kysymässä itseltäni mitä hän olisi tehnyt.

Suoraa neuvoa ei enää saa, mutta muistojen kautta Enzo Ferrari vaikuttaa tallissa edelleen vahvasti.

– Hänen antamansa esimerkki pysyy aina mielessä. Hän pystyi toteuttamaan unelmansa rakentaa erityislaatuisia autoja kiitos hänen päättäväisyytensä ja intohimonsa – niiden ominaisuuksien, jotka ovat osa kaikkien niiden miesten ja naisten DNA:ta, jotka työskentelevät hänen nimeään kantavassa yrityksessä tänään, de Montezemolo painottaa.

– 25 vuotta on kulunut, hän olisi tyytyväinen nähdessään mitä Ferrarista on tullut, ainutlaatuinen teollisuus- ja kilpailuinstituutio, joka edustaa italialaista osaamista ja ihastuttaa edelleen miljoonia ja taas miljoonia merkin faneja ympäri koko maailman.