Lotuksen ratatoimenjohtaja Alan Permane pitää tulosten puolesta Kimi Räikkösen ja Romain Grosjeanin lauantaita Nürburgringillä myönteisenä kokemuksena. Kuljettajat olivat samassa järjestyksessä neljäs ja viides.

Molemmat kuljettajat myönsivät kuitenkin olleensa ongelmissa eturenkaiden lämpötilojen saamisessa kumin ihanteelliselle toiminta-alueelle. Permane oli samaa mieltä.

– Me olemme kohtuullisen tyytyväisiä päivän suoritukseemme. Tietenkin aina tulee toivottua parempaa ja me olisimme voineet saada hiukan enemmän molemmista autoista aika-ajojen viimeisessä osiossa, sillä kumpikaan kuljettaja ei kellottanut hyvää ykkössektoria.

– Olemme kuitenkin tyytyväisiä neljänteen ja viidenteen sijaan ruudukossa, Permane sanoi.

Kisasta on odotettavissa hyvä; pitkissä vedoissa Lotus näytti jälleen perjantaina vahvuutensa. Myöskään uudet renkaat, jotka otettiin turvallisuussyistä käyttöön tänä viikonloppuna, eivät ole aiheuttaneet ongelmia autoille.

– Me tiedämme, että meidän kisasimulaatiomme eilen näyttivät hyviltä ja sääennuste lupaa korkeita lämpötiloja, joten voimme varmaankin odottaa vahvaa kisaa, Permane lupasi.

– Takarenkaiden uusi kevlar-vyörakenne ei näytä heikentävän meidän suorituskykyämme ja olemme niin kilpailukykyisiä kuin odotimmekin olevamme täällä, joten huolta sillä rintamalla ei ole.