Autovalmistaja Honda on ilmoittamassa lähiaikoina paluustaan Formula 1 -sarjaan, kertoo Crash.net siteeraten japanilaislähteitään.

Honda lähti pois F1-sarjasta vuoden 2008 päätteeksi yhtiön heikon taloudellisen tilan vuoksi ja myi tallin suunnitelijaguru Ross Brawnille.

Talli voittikin vuonna 2009 Brawn GP -nimellä sekä kuljettajien maailmanmestaruuden Jenson Buttonin ajokilla settä myös valmistajien maailmanmestaruuden. Brawn, joka yhä jatkaa tallissä päällikkönä, myi omistustaan edelleen ja talli tunnetaan nykyään Mercedes-tallina.

Hondan paluu koskisi näillä näkymin vain moottorien toimittamisia, kun uudet säädökset astuvat voimaan vuonna 2014, jolloin formuloissa siirrytään V6-turboahdettuihin moottoreihin.

Tämän kauden surkesti aloittanutta McLarenia on pidetty yhtenä Hondan todennäköisimpänä yhteistyökumppanina, mutta tallin päällikkö Martin Whitmarsh ei ole asiaa suostunut kommentoimaan millään tavalla.

Tallilla on voimassaoleva sopimus Mercedesin kanssa kauden 2014 loppuun asti ja optio pidemmällekin.

Japanilaisen Nikkei-lehden mukaan Honda on palaamassa F1-kartalle näillä näkymin vuonna 2015 juuri McLarenin moottoritoimittajana ja asian virallisen tiedonannon tulevan lähipäivinä.

McLaren täten ajaisi vielä ensimmäisen V6-kauden Mercedesin koneilla, jotta Honda ehtii rauhassa kehittää kilpailukukyisen paketin tallille kaudeksi 2015.