Arvostettu F1-toimittaja ja televisiokommenttaattori James Allen on avannut sanaisen arkkunsa huhuista, että Honda olisi palaamassa formula ykkösiin ainakin McLarenin moottoritoimittajana lähivuosina.

Talli on käyttänyt kaudesta 1995 lähtien Mercedeksen moottoreita, mutta läheinen suhde on sittemmin kärsinyt kolhuja, kun saksalaisvalmistaja on aloittanut sarjassa omalla tallillaan.

Allen arvelee, että mestarikuski Lewis Hamiltonin ja tekniikkapomo Paddy Lowen menetys Mercedeksen palvelukseen on ollut enemmän kuin kova pala nieltäväksi McLarenille.

– Se ei ole isku, se on tyrmäys. Lievästi sanottuna näiden kahden yhtiön välillä ei ole rakkautta, Allen kirjoittaa JAonF1-blogissaan.

”Siinä olisi järkeä”

UBS-pankin vanhempi autoteollisuusanalyytikko Rolf Ganter kertoi blogille Geneven autonäyttelyssä, että hän uskoo Hondan paluuseen formula ykkösiin.

– Honda ei ole kovin tunnettu Euroopassa. Se on keskittynyt Aasian ja Yhdysvaltoihin. Sitoutuminen formula ykkösiin voisi tuoda heidät takaisin esille Euroopassa.

– Eikä pidä unohtaa, mitä japanilaisille valmistajille on tapahtumassa tällä hetkellä. Katso kuinka paljon jeni on heikentynyt suhteessa euroon ja dollariin. Se asettaa japanilaiset yhtiöt parempaan kilpailuasemaan. He voivat tehdä enemmän voittoa autoillaan tai varustella ne paremmin tai jopa myydä autojaan halvemmalla.

– Honda on aina ollut kuuluisa korkeisiin kierroslukuihin pystyvistä moottoreistaan ja heille formula ykköset on hyvä paikka palata. Minusta siinä olisi järkeä.