Moottorivalmistaja Renault Sport on linjannut alkavan F1-kauden alla tavoitteitaan vuodelle.

Organisaation pääjohtaja Jean-Michel Jalinier kehuu vuolaasti yhtiön menestystä lajissa sekä menestyksen tuomia voittoja katuautojen markkinoinnissa. Eritoten viime kausi sai ranskalaisen hymyilemään.

– 2012 oli uskomattoman menestyksekäs neljän kumppanimme tulosten osalta. Kolme neljästä tallista (Red Bull, Lotus, Williams ja Caterham) voitti kisoja. Kerta oli ensimmäinen sitten kauden 1983, kun moottorivalmistaja on voittanut kolmella eri tallilla. Kaikki neljä sijoittuivat myös kärkikymmenikköön valmistajien sarjassa, Jalinier hehkuttaa.

– Koimme myös vaikuttavia virstanpylväitä, kuten Red Bullin triplatuplamestaruus, meidän 150:s voittomme sekä 200:s paalu. Menestys myös kasvattaa odotuksia, mikä tarkoittaa sitä, että meillä on paljon odotuksia täytettävänä kaudella 2013.

Viime kaudella Renaultin moottorit kärsivät muutaman kerran alihankkijan tuottamien latureiden ylikuumenemisesta. Jalinier lupaa ongelman olevan nyt historiaa.

– Vuosi 2012 ei ollut kuitenkaan ongelmaton, joten tänä vuonna tähtäimessämme täytyy olla sama, ellei suurempi menestys, yhdistettynä parempaan luotettavuuteen.

– Me tiedämme, että vuosi tulee olemaan viimeinen V8-moottoreille ja tulemme asteittain keskittämään toimintamme V6-moottoreihin kauden vanhetessa. Näin ollen meidän on oltava iskussa alusta alkaen.

– Tämä tarkoittaa sitä, että meidän on tarjottava parasta mahdollista palvelua kaikille kumppanitalleillemme niin luotettavuudessa, kuin senkin osalta, että mitä he tarvitsevat meiltä.