Ferrari on esittänyt vuotuiseksi perinteeksi muodostumassa olevan epäsuoran uhkauksensa jättää formula ykköset. Kuten viimekin vuonna, yhtiön pääjohtaja Luca di Montezemolo on tuonut esiin tyytymättömyytensä eritoten aerodynamiikan suureen vaikutukseen autojen kilpailukyvyssä.

Aerotutkimus, joka tunnetaan tänä vuonna jo kolmannen perättäisen tuplamestaruutensa ottaneen Red Bull -tallin vahvuutena, on ollut viime vuosina akilleenkantapää Maranellolle. Ferrari-pomo muistuttaa jälleen, että avopyöräisten kilpa-autojen aerokehitys ei tue yhtiön katuautoliiketoimintaa.

– On useita asioita, jotka eivät ole oikein formula ykkösissä ja hetki on tullut niiden korjaamiseksi, Montezemolo sanoi Gazzetta dello Sportin mukaan Ferrarin kauden päätöstilaisuudessa Valenciassa sunnuntaina.

– Ei ole hyväksyttävää, että formula ykkösistä ei siirry enää teknologiaa katuautoihimme. Aerodynamiikasta on tullut nyt jotain sellaista, millä ei ole mitään tekemistä [katuauto-] tutkimuksen kanssa.

Toisena jo tutuksi tulleena kritiikin kohteena on ratatestaus, jota vastoin Ferrarin toiveita on rajoitettu viime vuosina radikaalisti kulujen leikkaamiseksi.

– Tämä ei voi olla urheilulaji, jossa testausta rataolosuhteissa ei enää ole. Meidän kärsivällisyytemme on lopussa. Me olemme autovalmistaja, emme sponsori. Kuten (Bernie) Ecclestone sanoi: ”tämä on vitsi”.