Hondan karmea epäonnistuminen tämän vuoden voimanlähteensä suhteen on hyvin kaikkien tiedossa. F1-sarjan teknisistä koukeroista erinomaisesti selvillä oleva Craig Scarborough avaa japanilaismerkin ongelmaa Autosportin videossa.

Scarboroughin mukaan Hondan ongelmat juontavat juurensa hybridivoimanlähteen MGU-H -yksikköön, joka on turbosta energiaa talteenottava generaattori. Hondan ongelmana on ollut tehonpuutteen lisäksi ennen kaikkea surkea luotettavuus, sillä voimanlähteet paukkuivat varsinkin alkukaudesta luvattoman usein.

Pienen osan heikolla toiminnalla on suuri vaikutus koko monimutkaiseen moottorikonseptiin. Scarboroughin mukaan ongelma on generaattorin sijainti moottorissa sekä sen hurja pyörimisnopeus, jota ei olla otettu suunnitteluvaiheessa tarpeeksi hyvin huomioon.

Honda on esitellyt uusia kehitysversioita tiheään tahtiin, ja asiantuntija uskookin japanilaismerkin ottaneen oikeita askeleita kehityksen polulla. Hän muistuttaa myös Renailtilla ja jopa Ferrarilla olleen vastaavia ongelmia V6-aikakauden ensihetkillä.