Toyotan suoritus kauden toisessa asfalttikisassa oli tallipäällikkö Tommi Mäkisen mieleen. Kauden alussa Monte Carlossa lumen seassa ajetussa kilpailussa Jari-Matti Latvala oli toinen ja Juho Hänninen vasta 16:s.

Nyt viikonloppuna Saksassa suomalaiset petrasivat, kun Hänninen ajoi peräti neljänneksi ja Latvala seitsemänneksi.

– Olen erittäin tyytyväinen meidän suorituskykyyn tässä rallissa. Se olisi voinut olla vieläkin parempi. Rallin alussa Latvala oli hyvässä vauhdissa ja hän olisi voinut taistella voitosta helposti, tallipäällikkö Mäkinen sanoo tiimin kotisivuilla.

MM-sarja jatkuu puolentoista kuukauden päästä Espanjan asfaltilla. Saksan kisa toi selvästi itseluottamusta Mäkisen leiriin.

– Uskomme nyt, että asfaltilla suorituskyky on myös hyvällä tasolla. Tulevaisuus näyttää hyvältä. Nyt menemme Espanjaan, jossa meidän on taas parannettava suorituskykyä.

Toyotan kannalta on toivottavaa, että kausi jatkuu Espanjassa siitä, mihin se Saksassa sunnuntaina huipentui. Hänninen voitti päätöspäivänä ajetun 18. erikoiskokeen ja Lappi sitä seuraavan.

– Sunnuntai oli erittäin hyvä päivä meille. Erityisesti Lappi paransi paljon, sunnuntai oli erittäin tärkeä päivä hänelle. Päivä nostatti hänen itseluottamusta tällaisissa olosuhteissa. Nyt olen varma, että Esapekka on valmis taistelemaan täällä ensi vuonna.

– Juho teki erinomaisen ajon nopeilla erikoiskoeajoilla, ja hän oli hyvin lähellä taistelussa palkintokoropaikoista, Mäkinen kiittelee.

Espanjan ralli ajetaan lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.

MM-pisteissä 10 ajetun kisan jälkeen Latvala on neljäntenä, Hänninen kahdeksantena ja Lappi kymmenentenä.