Mika Salo väliarvioi F1-kautta – alkukauden pettymykseksi yllätysnimi

SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo listasi alkukauden suurimman onnistujan ja epäonnistujan. Molempiin rooleihin täyte löytyy kuljettajan vakanssilta.

Suurimmaksi onnistujaksi Salo nostaa Mercedeksen Valtteri Bottaksen. Nousu yllättäen kärkitalli Mercedeksen riveihin on sujunut Salon mukaan ihailtavalla tavalla.

– Olen todella iloinen Valtterin puolesta, kuinka hän on saanut hoidettua asiat omalla tyylillään. Hän ei hermoile tai pelaa politiikkaa, vaan olemalla ”hyvä jätkä” tallissa hän sai palkintonsa viime kisassa Unkarissa, Salo toteaa.

 

Eri medioissa vastaavissa listauksissa pettymykseksi on nostettu McLarenia, Hondaa ja Jolyon Palmeria. Salo erottuu kuitenkin joukosta ilmoittamalla oman pettymyksensä Red Bullin Max Verstappenin alkukauden otteita kohtaan.

Mutta millä perustein? Se selviää yllä olevalta videolta.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • F1 Dio

    Max pettymys? Jos auto ei kestä niin ei siitä voi hirvittävästi kuskia syyttää. Toki Maxsillä on sitten paljon noita pöljiä hetkiä edelleen mutta pitää muistaa että kyseessä on 19-vuotias kuski ja aloittelija vielä F1:ssä. Viime kisan hölmöily Riciardon kanssa oli kyllä varmaan synkkä hetki tallille ja Max:lle mutta jos on noin kova tahto voittaa niin lopputulos ei voi olla kun se että Verstappenista tulee jossain vaiheessa maailmanmestari. Jos se istutettaisiin nyt tuohon Ferrariin tai Mersuun niin luulen että titteli tulisi aika nopeaan tahtiin ja sen jälkeen useita. On se näyttänyt jo sen että Riciardo jää jälkeen jos vaan vehkeet kestää.

    • Burnis

      Salo mainitsee Maxin epäonnen ja tekniikkamurheet, eikä niinkään moiti häntä.