Stoffel Vandoorne on ensikin kaudella McLarenin mies. Brittitalli ilmoitti jatkavansa belgialaiskuljettajan sopimusta ensi vuoteen juuri miehen kotikisan alla.

Täksi kaudeksi McLarenin kisakuskiksi ylentynyt Vandoorne ei ole pystynyt näyttämään täyttä potentiaaliaan kaluston heikkouden vuoksi. Viime kaudella yhden kisan tuurauspestissään upeasti pisteille ajanut 25-vuotias belgialainen on kerryttänyt tänä vuonna saldoaan vain kahdella MM-pisteellä. 2015 GP2-sarjaa ylivoimaisesti hallinnut Vandorne on myös jäänyt pahasti tallikaverinsa Fernando Alonson jalkoihin.

Kaikesta huolimatta McLarenilta löytyy edelleen luottoa kauden mittaan parantutta lupaustaan kohtaan. Jatkosopimustiedotteessa tallijohto ylistää Vandoornen olevan vasta puhkeamassa kukkaan.

– Kun julkaisimme Stoffelin kisakuskin paikan viime vuonna, oli suunnitelmamme monivuotinen. Asian suhteen ei ole tapahtunut mitään muutoksia, Eric Boulier toteaa.

– Pidän Stoffelia todellisena superlahjakkutena ja tulevaisuuden maailmanmestarina. Siksi haluamme pitää hänestä kiinni monivuotisella sopimuksella. tallin toimitusjohtaja Zak Brown ylistää.