GP3-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna legendaarisella Belgian Spa-Francorchampsin radalla. Red Bullin juniorikuljettaja Niko Kari on ladannut akkuja, ja polte päästä jälleen kilpa-auton puikkoihin on kova.

Kari lähtee kauden viidenteen kilpailuviikonloppuun tavoitteenaan paitsi neljän kisan mittaisen pisteputken kasvattaminen, myös nouseminen mukaan aivan kärkitaistoon. Silverstonessa ajetun upean kolmannen sijan kaveriksi palkintokaapissa olisi paikka tarjolla.

Kari lomaili kuukauden tauon aikana Suomessa kavereitaan nähden sekä fysiikkaa harjoitellen, mutta ennen Belgiaan matkustamista 17-vuotias tulevaisuuden tähti ehti käydä testaamassa simulaattoria sekä Ardenin että Red Bullin simulaattoreilla.

– Kohta pääsee jälleen ajamaan oikeasti, tätä on odotettu. Spa on yksi lempiradoistani, siellä ajaminen on todella makeaa kilpa-autolla. Rata tarjoaa kuskille runsaasti nautittavia mutkia, minkä lisäksi vaihtuvat ja epävakaat sääolosuhteet luovat oman lisäjännityksensä kilpailuihin, Kari toteaa.

Kari debytoi GP3-sarjassa jo viime vuonna juuri Belgiassa. Tästä on pientä hyötyä, mutta liikaa vanhoihin asioihin ei ole syytä luottaa.

– Onhan lisäkokemuksesta aina hyötyä, nyt ainakin tiedän, miten auto käyttäytyy tietyissä paikoissa. Mutta silti minun pitää valmistautua tähän kuin mihin tahansa muuhunkin uuteen kisaan. Viime vuodesta moni asia on eri lailla.

Kari ei aristele asettaa tavoitteitaan Belgian tai loppukaudenkaan osalta korkealle.

– Pisteitä on kerättävä ja sijoituksia pitäisi tulla viikonlopusta toiseen vähintään viiden parhaan joukosta, mieluiten palkintokorokesijoituksiin oikeuttavilta sijoituksilta.